DERNEK TÜZÜĞÜ

DERİN BEYİN STİMULASYONU VE HAREKET BOZUKLUKLARI CERRAHİSİ DERNEĞİ TÜZÜĞÜ


  1. Derneğin adı “DERİN BEYİN STİMÜLASYONU VE HAREKET BOZUKLUKLARI CERRAHİSİ DERNEĞİ” dir. DBS derneği şeklinde kısaltılarak kullanılabilir.
  2. Derneğin merkezi İstanbul’dur.
  3. Derneğin amacı: Derin Beyin Stimülasyonu girişimi ve Hareket Bozuklukları hastalıkları konusunda uygulanacak tedavi tekniklerinin kanıtı yüksek bilimsel metotlarla uygulanmasını sağlamak, bu alandaki eğitimlere katkıda bulunmak üzere yazılı ve dijital platformlarda çeşitli yayınlarda bulunmak, bilimsel toplantılar düzenlemek, konu alanında gelişen teknolojilerin ülkemize kazandırılması için gerekli girişimlerde bulunmak, bu tip girişimleri yaygınlaştırmak, bu alanda çalışabilecek hekimleri, hekim adaylarını ve personelleri eğitmek, konu hakkında yurt dışından profesyonelleri davet etmek ve konu hakkında bilgi, görgü ve deneyimini arttırmak isteyen hekimlerin, hekim adaylarının ve personellerin yurt dışına gidebilmesi konusunda destekte bulunmak ve toplumda hastalık girişim konusunda bilinirliği arttırmak. Hareket bozuklukları tedavisi ve Derin Beyin Stimülasyonu girişimini ülkemizde çağdaş standartlara uygun düzeyde tutabilmek, sürekli yenilenip güçlendirmek amacı ile araştırma ve çalışmalar yapmak.
  4. Dernek bu amaçla:
    1. Bilimsel etkinlikler düzenler.
    2. Çalışmalarını bilimsel ve sosyal platformlarda Türkçe ile beraber çeşitli yabancı dillerde yayınlar.
    3. Konferans, Kongre, Bilimsel Toplantı, Seminer, Sempozyum ve oturumlar düzenler.
    4. Ödül, Madalya ve Plaket vermek gibi çalışma ve araştırmaları teşvik edici özellikte faaliyetler yapar.
    5. Verilen eğitimleri belgelemek açısından ilgili resmi kurum ve kuruluşlardan alınan yetkiyle sertifika verme işlemi yapar.
    6. Üyelerin mesleki bilgilerini arttırabilmek için:
      1. Yerli ve yabancı dergilere üye olur.        
      2. Hekim, hekim adayları ve personellerin yurtiçi ve yurtdışı seminerlere, Konferanslara ve çeşitli çalışmalara katılabilmesi için gerekli destekte bulunur.
      3. Aynı amaçla yerli ve yabancı derneklerle iş birliği yapar.
    7. Büro malzemesi, tıbbi araç ve gereçleri satın alabilir.
    8. Dernek faaliyetlerinin aksamadan yürüyebilmesi veya sahip olduğu tıbbi araç ve gereçlerin kullanımı için ücret karşılığı personel çalıştırabilir.
    9. Dernek amaçlarını gerçekleştirmek için iktisadi işletme kurar.
    10. Mezuniyet sonrası eğitim amaçlı kurslar ve sempozyumlar düzenler.
    11. Burs olanakları yaratır.
    12. Yurtdışında benzer amaçlı mesleki kuruluşlarla işbirliği yapar federasyona üye olur müşterek bilimsel organizasyonlar yapar.
    13. Mensupları arasında sosyal amaçlı dayanışma organizasyonları yapar
    14. Meslek mensuplarının haklarını korumak üzere ilgili kuruluşlarla anlaşmalar yapar
    15. Dernek üyelerinin özlük haklarını ve hukuki haklarını korur ve güçlendirir.
    16. Dernek amaçları doğrultusunda her türlü idari ve hukuki yollara başvurur
    17. Dernek amaçlarını gerçekleştirmek için gerektiğinde yasal işlem başlatır, dava açar ya da açılmış davalara katılır
    18. İstendiği takdirde Yurtdışından Türkiye’deki kurumlara eğitim için gelecek olan hekimlerin uygunlukları hakkında kurumlara görüş bildirir.
    19. Derin Beyin Stimülasyonu girişimi ve Hareket Bozuklukları Cerrahisi alanında çalışan diğer uluslararası derneklerle bilimsel işbirliği yapar, iletişim kurar ve temsilcilik anlaşmaları yapar.
  5. Derneğin Kurucuları:
    1. Dr. Cenk AKBOSTANCI
    2. Dr. Meltem CAN
    3. Dr. Ali SAVAŞ
    4. Dr. Mehmet TÖNGE
    5. Dr. Atilla YILMAZ
    6. Dr. Rezzak YILMAZ
    7. Dr. Ali ZIRH
  6. Derneğe üye olma hakkı: Derneğin asıl ve onursal olmak üzere iki tür üyeliği vardır.
    1. Asıl üyelik: Dernek organlarında seçme ve seçilme hakkına sahip asıl üyelerdir
      1. Medeni haklarını kullanma yeteneğine sahip ve Derin Beyin Stimülasyonu girişimleri ve/veya Hareket Bozuklukları hastalıklarını takip ve yönetme konusunda yeterli tecrübesi/bilgisi olan ve 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun ilgili maddelerine göre herhangi bir yasaklama kararı bulunmayan “Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı” veya “Nöroloji uzmanı” olan herkes bu derneğe asil üye olabilir.
      2. Asıl üye kamu haklarından yasaklanmış ve kısıtlanmış, taksirli suçlar dışında bir yıldan fazla ağır hapis cezası almış ve dernekler yasasına göre dernek kurmak ve yönetmek haklarından kesin olarak cezalandırılmış olmamalıdır.
      3. Asıl üye her dönem için saptanmış üyelik aidatını ödüyor olmalıdır.
      4. Asıl üye olmak için kişi gerekli formu doldurarak yönetim kuruluna başvurur. Başvuru 30 gün içinde görüşülerek karara bağlanarak kesinleşir.
    2. Onursal üyelik: Dernek faaliyetlerine ilgi duyan ama asıl üyelik koşulları eksik kalan, alanında onur ve saygı uyandıran herhangi bir bilim adamına ve dernek varlığına maddi ve manevi anlamda büyük katkısı olanlara verilen üyeliktir. En az beş asıl üyenin teklifi ve genel kurulun kararı ile aşağıda belirtilen koşullarda verilen üyeliktir.
      1. T.C. vatandaşı olmayan ve Türkiye’de ikamet hakkı bulunmayan kişiler
      2. Onursal üyelerin dernek organlarında seçme ve seçilme hakları yoktur.
      3. Onursal üyeler aidat ödemek zorunda değildir
      4. Onursal üyelik bir asıl üyenin teklifi üzerine yönetim kurulunun 30 gün içinde alacağı kararla kesinleşir.
  7. Üyelik hakları:
  8. Kimse derneğe üye olmaya zorlanamaz. Her üye istediği zaman istifa etme hakkına sahiptir.
    Dernek üyeleri eşit haklara sahiplerdir. Her üyenin genel kurulda bir (1) oy hakkı vardır.
    Üyeler, oylarını bizzat kullanmak zorundadırlar. Oylarını başka bir üye aracılığıyla kullanamazlar.

  9. Derneğe üye olmak isteyenler, dernek merkezinden/web sitesinden alacakları üye kayıt formunu doldurup imzaladıktan sonra iki (2) adet vesikalık fotoğrafları ile birlikte yönetim kuruluna başvururlar, Yönetim kurulu, ilgili hakkında gereken inceleme ve araştırmasını yaparak başvuru tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde üyeliğe kabul veya ret kararını verir ve kararını ilgiliye yazılı biçimde bildirir. Yönetim kurulu ret kararının gerekçesini açıklamak zorunda değildir. Üyeliğe kabul edilen müracaatçının dernek üye kayıt defterine kaydedilmesi ile üyeliği başlamış olur. Kendisine tasdikli ve resimli kimlik kartı verilir.
  10. Kanunda yazılı yasak faaliyetler ile irtibatlı olunması, derneğin tüzüğüne, amaçlarına ve çıkarlarına aykırı tutumlarının ve davranışlarının görülmesi halinde, üyeler onur kurulunun gerekli tetkik ve tahkikatı sonunda yönetim kurulunca üyelikten çıkarılırlar. Üyelikten çıkarılanlar, ilk genel kurul toplantısında genel kurulun divan başkanlığına itirazda bulunabilirler. Genel kurulda görüşülen durum karara bağlanır. Genel kurulun kararı kesindir. Üyelikten çıkarılan veya çıkan üyeler kendilerine verilen kimlik kartını iade ederler ve adları üye kayıt defterinden silinir.
  11. Aidat ve teberrular:
  12. Derneğe kayıtlı üyeler yıllık 250,00 (iki yüz elli) TL aidat öderler.
    Bağış ve Aidatlar yönetim kurulunca belirlenir. Derneğe kayıtlı üyelerin veya kayıtlı olmayıp derneğe sempati duyan özel veya tüzel kişilerin derneğin amacına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak amacıyla yapmak istedikleri yardımlardır. Bağış ve teberrular “Alındı Makbuzu” düzenlenerek kabul edilirler.

  13. Derneğin organları:
    1. Genel Kurul
    2. Yönetim Kurulu
    3. Denetim Kurulu
  14. GENEL KURUL:
    1. Derneğe kayıtlı üyelerden teşekkül eden derneğin en üst yetkili organıdır. 
    2. Dernek genel kurulu üç yılda bir toplanır. Gündemdeki konuları görüşür ve karara bağlar.
    3. Derneğin genel kurul toplantıları yönetim kurulunun önceden bildirdiği belirli bir mekânda yapılır.         
    4. Toplantı yeter sayısı: Dernek genel kurulu, katılma hakkı bulunan kayıtlı üyelerin sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması ile toplanır. İlk toplantıda yeter sayı sağlanamaz ise, ikinci toplantıda çoğunluk şartı aranmaz. Ancak bu ikinci toplantıya katılan üye sayısı, dernek yönetim ve denetleme kurulu üye tam sayısının iki katından az olamaz.
    5. Toplantıda görüşülecek konular: Genel kurul toplantısında sadece gündemde olan konular görüşülür. Ancak, toplantıda hazır bulunan üyelerin en az onda biri tarafından görüşülmesi istenen konuların da gündeme alınması zorunludur.
  15. GENEL KURUL TOPLANMA USULÜ:
    1. Genel kurulu toplantıya çağırma usulü, Dernekler Kanunu’nun 21. Maddesi hükmüne uygun olarak şu şekildedir:
      Yönetim kurulu, genel kurula katılma hakkı olan üyelerin listesini düzenler, bu üyeleri en az 15 gün önceden toplantının yapılacağı gün, saat ve yer ile görüşülecek gündem maddelerini de ihtiva edecek biçimde üyelere gönderilecek mail ile web sitesinde ilanen duyurur. İlanda, ilk toplantıya çoğunluk sağlanamaması halinde, ikinci toplantının hangi gün ve saatte ve nerede yapılacağı hususu da belirtilir. İlk ve ikinci toplantı arasındaki zaman bir (1) haftadan az olamaz.
    2. Genel kurul toplantıları bir defadan fazla geriye bırakılamaz.
    3. Genel kurulda görüşme usulü:
      Çoğunluk sağlanan genel kurul toplantısını dernek başkanı bir konuşma ile açar. Toplantıya geçilmeden önce genel kurul toplantısını idare edecek bir başkan, bir başkan yardımcısı ve iki kâtip üye açık oyla seçilir. Genel kurul önceden belirlenmiş gündemdeki konuları görüşmeye başlar. Kararlar genel kurula katılan üyelerin salt çoğunluğu ile alınır. Ancak tüzük değişikliği ile derneğin feshine ilişkin teklif ve kararlar, toplantıda hazır bulunan üyelerin en az beşte dördünün oyu ile alınır.
    4. Genel kurul derneğin en üst ve en yetkili organıdır. Kararları kesindir.
  16. GENEL KURULUN GÖREV VE YETKİLERİ:
    1. Yönetim kurulunca hazırlanan yıllık tahmini gelir ve gider bütçesini kabul veya reddetmek veya tadilatla kabul etmek.
    2. Yönetim ve denetleme kurullarının raporlarını kabul veya reddetmek ve Derneğin organlarının üyelerini seçmek.
    3. Derneğin amacına uygun olarak, menkul veya gayrimenkul, tıbbi araç ve gereç satın almak konusunda, gereğinde özel ve tüzel kişilerle iş birliği yapmak konusunda yönetim kuruluna yetki vermek.
    4. Üyeliğe kabul edilenler ve edilmeyenler hakkındaki itirazlar konusundaki kesin kararı vermek.
    5. Derneğin amaçlarını gerçekleştirmek için gerektiğinde diğer kuruluşlara katılmak, iş birliği yapmak veya müştereken çalışmada bulunmak konusunda karar vermek.
    6. Dernek tüzüğünün değiştirilmesi, derneğin feshine karar verilmesi konusundaki teklifleri inceleyip karara bağlamak.
    7. Derneğin şubesinin açılmasına karar vermek
  17. GENEL KURULDA OY KULLANMA USULÜ:
  18. Genel kurulda her üyenin bir oy hakkı vardır. Bütün kararlar açık oylama ile alınır. Yönetim ve denetleme kurulu seçimi gizli oyla yapılır. Bunun için, genel kurula katılan üye sayısı kadar, dernek mührü ile mühürlenmiş oy pusulaları üyelere dağıtılır. Her iki kurulun seçimi birlikte veya ayrı ayrı pusulalarla yapılabilir. Seçim sonuçlarını belirlemek için 2 veya gerektiği kadar kişi tasnif kurulu sırasına göre asil ve yedek üyeliğe seçilirler. Eşit oy alınması halinde, oylama gizli oylama şeklinde tekrarlanır.

  19. GENEL KURUL TUTANAKLARI
  20. Genel kurulda her üyenin bir oy hakkı vardır. Bütün kararlar açık oylama ile alınır. Yönetim ve denetleme kurulu seçimi gizli oyla yapılır. Bunun için, genel kurula katılan üye sayısı kadar, dernek mührü ile mühürlenmiş oy pusulaları üyelere dağıtılır. Her iki kurulun seçimi birlikte veya ayrı ayrı pusulalarla yapılabilir. Seçim sonuçlarını belirlemek için 2 veya gerektiği kadar kişi tasnif kurulu sırasına göre asil ve yedek üyeliğe seçilirler. Eşit oy alınması halinde, oylama gizli oylama şeklinde tekrarlanır.

  21. OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANTISI

    Gerekli görülen hallerde veya öncelikle ve acele olarak görüşülmesi istenen konuların zuhurunda, genel kurulun, MADDE-13.b fıkrası hükmü aranmaksızın ve beklenmeksizin yapılan toplantısıdır.

    1. Çağrı usulü: Yönetim kurulunca veya denetleme kurulunca doğrudan doğruya veya dernekte kayıtlı üyelerin en az beşte birinin yazılı başvurusu üzerine, yönetim kurulunca çağrılır. Çağrı usulü, MADDE-14, a,b,c fıkralarında belirtilen genel kurul toplantısı çağrı usulüyle aynıdır.
    2. Görüşme usulü: Olağanüstü genel kurulda sadece görüşülmesi istenen konu veya konular görüşülür.
  22. YÖNETİM KURULU TEŞEKKÜLÜ, GÖREV VE YETKİLERİ:

    Derneğin amacına ulaşması için gereken faaliyetleri gösteren, dernek gelirlerini toplayan, gereken harcamaları yapan, çalışmaların üyelerine ve derneğin amacının ilgilendirdiği toplum kesimine daha iyi hizmet verilmesini sağlayan ve derneği yöneten kuruldur.

    1. Teşekkülü: genel kurulda gizli oyla seçilen 7 asil ve 7 yedek üyeden oluşur. Yedek üyeler, asil üyelerden boşalan yerlere aldıkları oy sırasına göre gelirler.
    2. Görev bölümü: Yönetim kurulu üyeleri genel kurulca seçilmelerini müteakip 3 gün içinde toplanıp kendi aralarında bir başkan, bir başkan yardımcısı, bir genel sekreter, bir muhasip ve veznedar üye seçimini gizli oyla yaparak görev bölümünü tamamlarlar.
      1. Başkan: Yönetim kurulu üyeleri tarafından kendi aralarında seçtikleri başkanın görev süresi olağan genel kurul toplantısına kadardır. Süresi biten başkanın yeniden seçilmesi mümkündür. Derneği başkan temsil eder. Dernek Kanunu’nun başkana tanıdığı yetkilerle birlikte;
        1. Yönetim kurulunu gerekli gördüğü zamanlarda toplantıya çağırır.
        2. Dernek adına yazışmaları, sarf belgelerini, gelir ve gider makbuzlarını ilgilisi ile birlikte imzalar, yönetim kurulunun vereceği yetkiye dayanarak dernek adına borç ve hak sağlayıcı işlemler yapar.
        3. Resmi ve özel kuruluşlar nezdinde dernek adına konuşmalar, yazışmalar ve anlaşmalar yapar.
        4. Dernek yararına gördüğü işlemleri yapar, girişimlerde bulunur, dernek adına bankalarda hesap açar, açılmış hesapları kapatır, bu hesaplardan ilgilisi ile birlikte para çekmeye yetkilidir.
      2. Başkan Yardımcısı: Başkanın bulunmadığı zamanlarda yönetim kurulu toplantılarına başkanlık eder. Ölüm, istifa ve ayrılma hallerinde başkanın görev süresini tamamlar, başkanın yetkilerini kullanır.
      3. Genel Sekreter: Derneğin gelen ve giden evrak defterini, üye kayıt defterini, bütün yazışmaların dosyasının tutulmasını ve yazışmalarla toplantı gündemini hazırlar, üyelerce yapılan başvuruları yönetim kuruluna iletir. Yazışmaları başkanla birlikte imzalar, başkan yardımcısının görevini, bulunmadığı zamanlarda üstlenir.
      4. Muhasip Üye: Derneğin gelir ve gider defterini tanzim eder, tahmini gelir ve gider bütçesini hazırlar, derneğin mali durumunu yönlendirir ve idare eder. Sarf belgelerini ve gelirlere ait belgeleri düzenli biçimde dosyalar, muhafaza eder. Belgeleri başkanla birlikte imzalar.
      5. Veznedar Üye: Derneğin para işlerini tanzim ve idare eder. Bankalar nezdindeki hesapları kontrol eder, ödemeleri ait belgeleri başkanla birlikte imzalar, aidat, teberru, alındı belge ve makbuzlarını tanzim eder ve başkanla birlikte imzalar. Toplanan paraları zamanında bankadaki hesaba yatırır. Yönetim kuruluna gereken bilgiyi verir.
    3. Yönetim kurulunun görev ve yetkileri:
      1. Derneğe ait bütün işlerin yürütülmesi için gereken tedbirleri alır.
      2. Yıllık gelir ve gider bütçesini hazırlar ve uygular.
      3. Genel kurulu olağan ve olağanüstü toplantılara çağırır, gerekli işlemleri ve hazırlıkları yapar.
      4. Üye olmak isteyenlerin başvurularını inceler ve karara bağlar.
      5. Şikâyet hakkında karar verir.
      6. Derneğe gelen yazılara cevaplar hazırlar, gidecek yazıları hazırlar.
      7. Derneğe gelir sağlamak amacıyla gezi, müsamere, eğlence, konferans, konser, piyango, kongre ve benzeri faaliyetleri tertipler.
      8. Genel kurulda alınan kararları uygular.
      9. Yönetim kurulu ayda bir kez toplanır. Lüzum gördüğü hallerde başkan veya üyelerin daveti ile de toplanabilir. Gündemdeki konular görüşülür ve karar bağlanır. Kararlar oy çokluğu ile alınır. Oyların eşitliği halinde başkanın oyu, iki oy sayılır. Üst üste üç kez toplantıya katılmayan üye istifa etmiş sayılır.
      10. Dernek amacına yönelik konularda, uygun gördüğü üyeleri, yolluk ve konaklama giderlerini karşılayarak görevlendirebilir.
      11. Derneğin amacına uygun konularda gerektiği taktirde yasal işlem başlatır ve dava açar.
    4. Yönetim Kurulu seçimleri üç yılda bir Genel Kurul toplantısını takriben yapılır.
  23. DENETLEME KURULU
  24. Derneğin gelir ve giderlerini, yönetim kurulunun faaliyetlerini denetleyen kuruldur. Genel kurulca, açık veya gizli oyla seçilen 3 asil ve 3 yedek üyeden oluşur. Denetleme kurulunun asil üyeleri kendi aralarından birini başkan seçerler. Denetleme kurulu 3 ayda bir toplanıp gereken incelemelerini yapar, elde ettikleri bilgileri içeren bir rapor hazırlayarak yönetim kuruluna teslim eder. Faaliyet raporlarını hazırlayıp yönetim kuruluna verir. Üst üste iki toplantıya katılmayan üye istifa etmiş sayılır.

  25. TUTULMASI GEREKEN ZORUNLU DEFTERLER:
    1. Üye kayıt defteri
    2. Karar defteri
    3. İşletme hesabı defteri
    4. Demirbaş defteri
    5. Alındı belgesi kayıt defteri
    6. Evrak kayıt defteri
  26. *5253 sayılı kanun hükümleri uyarınca bu defterlerin noterden tasdikli olmaları zorunludur.

  27. DERNEĞİN GELİR VE GİDERLERİ
    1. Derneğin gelir kaynakları
      1. Dernek üye aidatları
      2. Yapılacak hibe, bağış, sponsorluk gelirleri ve yardımlar
      3. Dernekçe tertiplenecek eğlence, gezi, piyango, sergi, sempozyum, kongre ve benzeri faaliyetlerden elde edilecek gelirler.
    2. Giderler
      1. Genel kurul giderleri
      2. Toplantı giderleri
      3. Yayınlanacak kitap, dergi, bülten vs. giderleri
      4. Diğer giderler
      5. Yönetim kurulunun önerisi üzerine uygun görülen dernek üyelerinin eğitim giderleri,
      6. Kırtasiye, demirbaş ve gerekli araç ve gereç alımı için gereken giderleri
      7. Yasal işlem ve dava giderleri
  28. GELİR VE GİDERLERDE UYULMASI GEREKEN HUSUSLAR:
  29. Derneğin her türlü gelirleri (alındı) makbuzu ile giderleri de (harcama) makbuzu ile belgelendirilir. Bu belgelerin 5 yıl süre ile saklanması zorunludur. Alındı belgelerinde mutlaka ilgilisinin kimliği yazılacaktır. Dernek adına aidat, hibe, bağış ve teberruları toplamaya yetkili kılınacak kişiler yönetim kurulunca tespit edilip, açık kimliği mahalli mülki amirliğe bildirilecek ve bu makamca adına düzenlenecek tasdikle ve resimli kimlik kartının alınmasından sonra aidat emsalini ancak bu kişiler toplayabilecektir. Bunların dışında kimse para toplamaya yetkili değildir.

  30. DERNEĞİN İÇ DENETİMİ:
  31. Yönetim kurulunun her türlü faaliyetleri ve hesapları tüzükte de belirtildiği şekilde denetleme kurulunca denetlenir. Derneğin gayesine uygun olarak işletileceği her türlü tesisler ve bu tesislerde çalıştırılacak personelin yönetim ve denetim yetkisi yönetim kuruluna aittir.

  32. DERNEĞİN FESHİ VE MAL VARLIĞININ TASFİYESİ:
    1. Derneğe kayıtlı üyelerden 2/3’ünün yazılı başvurusu üzerine toplanacak genel kurulda, katılan üyelerin 2/3’ünün kabul oyu ile derneğin feshine karar verilebilir.
    2. Feshin kararının verilmesinden sonra 15 gün içinde yönetim kurulu keyfiyeti yazı ile mahalli mülki amirliğe bildirir.
    3. Derneğin her ne sebeple olursa olsun, feshi veya kapatılması halinde mal varlığı Türk Silahlı Kuvvetleri güçlendirme vakfına devir ve teslim edilir.
  33. Bu tüzükte hüküm altına alınmayan konularda 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nun genel hükümleri uygulanır. Bu kanunda hüküm bulunmayan hallerde Türk Medeni Kanunu’nun hükümleri uygulanır.
  34. DERNEĞİN BORÇLANMA USULLERİ
  35. Derneğimiz hiçbir kişiye veya kişilere, kuruma veya kurumlara borçlanamaz.

  36. DERNEĞİN ŞUBESİ YOKTUR.
  37. Derneğin kurucu üyeleri 5253 sayılı Dernekler Kanunu’nda ihtilafa düşülen hususlar ve kendilerinin talepleri haricinde dernekle ilişikleri kesilemez, bunun teklifi Genel Kurul’a sunulamaz.
  38. TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ
  39. Genel kurul, katılma hakkı bulunan üyelerin salt çoğunluğunun, tüzük değişikliği ve derneğin feshi hallerinde üçte ikisinin katılımıyla toplanır. Genel kurul toplantısında yalnız gündemde yer alan maddeler görüşülür. Ancak, toplantıda hazır bulunan üyelerin en az onda biri tarafından görüşülmesi yazılı olarak istenen konuların gündeme alınması zorunludur.

  40. Tüzüğümüz 30 ana maddeden ve 1 geçici maddeden oluşmaktadır.
    • GEÇİCİ MADDE 1: Dernek geçici yönetim kurulu üyelerinin ad, soyad ve görev ünvanları
      1. Başkan: Ali SAVAŞ
      2. Başkan Yardımcısı: Cenk AKBOSTANCI
      3. Üye: Ali ZIRH
      4. Üye: Songül Meltem CAN
      5. Üye: Atilla YILMAZ